Plintverwarming

Zoals de naam al doet vermoeden is plintverwarming een soort van verwarming die gemonteerd kan worden in plinten. Plintverwarming is vooral bedoeld op plaatsen waar radiatoren niet of moeilijk geplaatst kunnen worden maar ook wanneer men gewoon geen ontsierende radiatoren in een ruimte wil plaatsen. Over het algemeen is plintverwarming een verwarmingselement dat gecombineerd is met een kleine ventilator. Deze ventilator blaast de warme lucht de kamer in.

overstappen banner

De plintverwarming kan eenvoudig aan worden gesloten op de centrale verwarmingsinstallatie. Deze koppeling zal ervoor zorgen dat de plintwarming gaat werken wanneer de centrale verwarmingsinstallatie aanslaat. Plintverwarming lijkt op de manier van verwarming zoals die in een groot aantal caravans al langere tijd wordt gebruikt. In woningen wordt plintverwarming met name vaak in keukens toegepast.

De plintverwarming is voorzien van een aantal schakelaar op het voorfront waardoor men deze eenvoudig aan of uit kan zetten. Er is in de meeste gevallen zelfs een zogenaamde ventilatiestand op het front aanwezig zodat men altijd verzekerd is van frisse lucht in de woning.

Plintverwarming kan men nagenoeg in elke woning en op elke plaats installeren. De enige zaken die men nodig heeft hiervoor zijn een werkend stopcontact en
Aansluiting op de reeds bestaande centrale verwarmingsketel. Met andere woorden: men hoeft niet door heel het pand te gaan hakken of breken om de plintverwarming te kunnen installeren. Het aanleggen zal dan ook relatief weinig tijd in beslag nemen zodat men in korte tijd van deze plezierige manier van verwarmen kan gaan genieten.

Een ander voordeel van plintverwarming is dat er warme lucht in de ruimte zal worden geblazen waardoor deze sneller warm zal worden en men dus minder energie nodig heeft dan bij een conventionele verwarming. Dit bespaart energie en dus ook geld zodat niet alleen het milieu maar ook de portemonnee hierbij gebaat is.

samenom banner