Premie isolatie

In Nederland zijn op dit moment veel acties aan de gang om het milieuvriendelijker- en energiezuiniger leven te stimuleren. Vooral voor mensen met een eigen woning en woningbouwverenigingen kunnen deze voordelen behoorlijk in de cijfers schelen. Een goed geïsoleerd huis stijgt bovendien in waarde waardoor de verkoopmarkt ook aantrekkelijker aan het worden is.

overstappen banner

De premies voor isolatie kunnen per gemeente verschillen, zelfs per gasleverancier. Veel gemeenten geven echter weinig publieke bekendheid aan hun acties dus is het belangrijk om voor men met isoleren wil beginnen informatie aan te vragen bij de gemeente waar de woning in het kadaster is opgenomen. Ook gasleveranciers zoals bijvoorbeeld NUON geven een korting op de premie als het huis een A label heeft.

Een ander voordeel dat als eenmalige voordeelpremie voor isolatie staat aangegeven is de tegemoetkoming via de belastingdienst. Om hiervoor in aanmerking te komen moet de woning minimaal twee jaar oud zijn. De premie wordt uitbetaald middels een laag BTW-tarief voor het arbeidsloon en materiaalkosten. Premies worden verstrekt voor de isolatie van de buitenmuren, het dak, de vloer en de ramen. Bij veel gemeenten krijgt men ook een premie voor het isoleren van de kruipruimte van het huis. Informaties over premies binnen de gemeente, belastingdienst of gasleverancier kan men het beste aanvragen per e-mail, vraag meteen offertes zodat u thuis de beste aanbieding kunt uitkiezen. Een premie is een eenmalige tegemoetkoming, voor sommige isolatieprojecten kan men ook subsidie krijgen waardoor de maandlasten lager worden. Een premie en subsidie is natuurlijk niet mogelijk.

samenom banner