Prijs eikenhout

Eikenhout is één van de meest bekende houtsoorten en bovendien zeer geschikt voor tal van doeleinden. Naast een stevig en duurzaam bouwmateriaal is het eveneens geschikt als brandstof voor een haard of kachel. Het hout geeft niet alleen veel warmte af maar brandt bovendien erg lang.

overstappen banner

Eiken is een harde houtsoort die toch eenvoudig te bewerken of te verwerken is. Dit wil echter niet zeggen dat elke eikensoort hetzelfde is. Men kan per eikensoort wederom een aantal positieve- en negatieve punten ontdekken wanneer het gaat om als brandhout te dienen. Deze onderlinge verschillen tussen de verschillende soorten eikenhout zijn mede bepalend voor de prijs die men ervoor moet betalen wanneer men het aan wil schaffen, zowel als bouwmateriaal evenals in de vorm van brandhout.

Het Europese eiken is het meest schaars en daardoor als brandhout niet erg intrek. De prijs ligt namelijk aanzienlijk hoger in vergelijking tot de andere eikensoorten die verkrijgbaar zijn. Hierbij komt nog dat alle soorten eikenhout gaan scheuren wanneer ze gedroogd worden. Dit doet echter niets af aan hun geschiktheid als brandhout. Wanneer het hout goed droog is krijgt men immers prachtige vlammen te zien.

De prijs die voor eikenhout moet worden betaald hangt sterk af van het doel waarom het hout van de hand wordt gedaan. Bouwmateriaal zal namelijk altijd meer geld op moeten brengen dan afvalhout dat in de haard of kachel zal gaan verdwijnen.

Verder kan men eikenhout bij een bedrijf afnemen maar evenzo bij een particuliere verkoper. Wil men snel van het eikenhout af dan zal dit de prijs zeker gunstig beïnvloeden en men een aanzienlijk lager bedrag moeten betalen per kubieke meter eikenhout. Per m3 hout kan men soms enkele tientallen euro’s kwijt zijn maar het is zelfs mogelijk dat men enkele honderden euro’s wil ontvangen voor een gelijke hoeveelheid hout.

samenom banner