Prijs radiator

De prijs die men voor een radiator moet betalen is van een aantal verschillende factoren afhankelijk zoals onder andere: het vermogen van de radiator, het rendement dat ermee kan worden behaald en het materiaal waarvan deze is gemaakt maar ook het merk en het type hebben invloed op de prijs. Natuurlijk zal een op maat gemaakte design radiator veel meer geld gaan kosten dan een standaard radiator die in grote aantal is geproduceerd.

overstappen banner

Bij de aanleg van een centrale verwarmingsinstallatie worden de uiteindelijke kosten dus niet alleen maar door het type ketel bepaald maar spelen de radiatoren eveneens een belangrijke rol. Is men tevreden met een eenvoudig uitgevoerde en wat minder fraai ogende standaard radiator dan is alleen nog maar het vermogen en het rendement ervan van invloed op de aanschafprijs.

Er zijn echter ook mensen die ervoor kiezen om een design radiator geheel op maat te laten maken zodat deze perfect past binnen hun woonstijl en interieur. Voor een dergelijke radiator zal men dan ook flink meer moeten betalen. In veel gevallen worden dergelijk unieke radiatoren speciaal voor een bepaalde situatie gemaakt terwijl de standaard radiatoren vaak zelfs bij de meeste bouwmarkten verkrijgbaar zijn.
De prijs van een radiator kan verder nog oplopen door het laten installeren ervan door een erkend installateur. Zou men de klus namelijk zelf kunnen klaren dan zou men kunnen besparen op het uurloon van deze persoon. Voor mensen met twee zogenaamde linkerhanden is het echter aan te raden deze kosten wel te maken en zo verzekerd te zijn van een goed functionerend systeem zonder lekken of andere mankementen.

Radiatoren zijn zowel nieuw als gebruikt te koop waardoor de prijs kan variëren van enkele tientallen euro’s tot zelfs een aantal honderden euro per exemplaar. De keuze is hier geheel aan de consument.

samenom banner