Prijsvergelijking energie

Prijsvergelijking energie via internet uitvoeren

Een prijsvergelijking energie kun je zowel voor groene als grijze energie uitvoeren. Voor beide geldt dat je de prijzen via internet kunt vergelijken. Prijzen van energie kan men vergelijken door de kosten van de verschillende om energie op te wekken met elkaar te vergelijken. Energie vergelijken is heel eenvoudig, gratis en snel! Een aantal brandstoffen die worden gebruikt bij het opwekken van energie zijn namelijk gekoppeld aan de prijs van een vat ruwe olie op de wereldmarkt, aardgas en kolen bijvoorbeeld. Andere manieren om energie op te wekken gebruiken daarentegen helemaal geen brandstof zoals onder andere wind-, waterkracht- of zonne-energie.

overstappen banner

 

Prijsvergelijking energiePrijsvergelijking energie en subsidies

De kosten die echter aan het opwekken van deze vormen van duurzame energie verbonden zijn, zijn in de meeste gevallen erg hoog omdat ze nog niet altijd voldoende rendement kunnen leveren om de grote investering snel terug te kunnen verdienen. Deze kosten hebben uiteraard ook invloed op de prijs die voor de energie gerekend zal worden. Hier staat tegenover dat de overheid subsidies verstrekt aan particulieren en bedrijven die duurzame energie produceren of gebruiken zodat de prijs ervan uiteindelijk zal dalen.

 

Prijsvergelijking grijze energie

De energie die op de conventionele manier wordt opgewekt, de zogenaamde grijze energie, wordt in prijs verzwaard door extra belastende maatregelen die door de overheid worden opgelegd. De prijsverschillen tussen groene en egrijze stroom komen hierdoor een stuk dichter bij elkaar te liggen.

 

Prijsvergelijking groene energie

Een andere manier op prijzen te kunnen vergelijken van energie is door de aanbieders ervan naast elkaar te leggen en hun tarieven onder de loep te nemen. Sommige energiebedrijven hebben speciale tarieven voor groene stroom of voor klanten die een contract afsluiten voor een bepaalde tijd. Zo kan bijvoorbeeld het tarief van energie die men voor een paar jaar afneemt worden bevroren of groene energie voordeliger worden aangeboden in vergelijking tot de grijze variant.

samenom banner