PUR isolatie

Een van de meest verkochte materialen die verkocht worden voor het isoleren van huizen en bedrijven is PUR. Pur isolatie is verkrijgbaar in schuimvorm of als isolatie platen. De cellen in PUR zijn gevuld met gassen, deze gassen nemen in de loop van de tijd wel af waardoor de isolatiewaarde iets vermindert. In de meeste gevallen worden PUR isolatieplaten bedekt met plastic folie om het omzetten van de gassen in lucht te verminderen.

overstappen banner

Voor het isoleren van kleine hoekjes en gaten en kieren en naden wordt meestal de spuitbare PUR gebruikt. Deze zijn te koop in kleine spuitbussen of er kan bij de grote tubes een drukspuit gebruikt worden waarmee de PUR eenvoudig is aan te brengen. Het spuitbare PUR zet snel uit en isoleert perfect. De isolatieplaten van PUR zijn eenvoudig en licht bewerkbaar. De schuimplaten zijn al voorzien van een folielaag om het verlies aan gassen te minimaliseren. De schuimplaten kunnen het best voor binnen isolatie gebruikt worden.

Pur isolatie kan voor de veiligheid het best afgedekt worden met een dunne brandwerende bovenlaag. PUR is brandwerend maar niet brandvast en zou er brand uitbreken dan veroorzaakt PUR isolatie dikke giftige rook. De toepassing van PUR komt het vaakst voor in spouwmuren en op of onder vloeren. Voor grote karweien waarbij PUR schuim gebruikt gaat worden zoals bij het vullen van de spouwmuur, is het meestal een stuk veiliger om een vakman in te huren, door de aanwezigheid van de aanwezige gassen in PUR in enige kennis niet onbelangrijk.

samenom banner