Reflector spaarlamp

De reflector spaarlamp is het eerste energiebesparend alternatief voor de netspanning G9 halogeen lamp ter wereld Dit betekent dus weer een doorbraak op het gebied van spaarlampen. De G9 compatible spaarlamp is ontworpen halogeenlampen met G9 fitting te kunnen vervangen en op die manier het verbruik van energie nog verder terug te kunnen dringen.

overstappen banner

Hierdoor is deze reflector spaarlamp de perfecte energiebesparende oplossing voor installaties die het gebruik van een G9 lamp nodig hebben. Deze oplossing om energie te kunnen besparen biedt bovendien een langere levensduur en produceert ook nog veel minder warmte.

Hoewel halogeenlampen aanzienlijk zuiniger zijn met energie dan de conventionele gloeilampen zijn de reflector spaarlampen nog vele malen zuiniger en dus aanzienlijk vriendelijker voor het milieu. Helaas zijn de spaarlampen, dus ook de reflector spaarlamp, nog niet geschikt om te kunnen worden gerecycled. Men mag deze dus niet in de glasbak gooien op het moment dat de lamp niet meer werkt. Deze dient zelfs aangeboden te worden bij het klein chemisch afval zodat er een milieuvriendelijke verwerking van de reflector spaarlamp kan plaatsvinden.

De lichtopbrengst van een reflector spaarlamp is meer dan een gewone spaarlamp met een gelijk vermogen omdat het licht door de reflecterende achterzijde wordt weerspiegeld. Men heeft dus in een aantal gevallen genoeg aan een reflector spaarlamp met een minder vermogen dan een spaarlamp zonder de reflectielaag.

Door de langere levensduur van de reflector spaarlamp is de meerprijs die men er in de regel voor moet betalen, in vergelijking tot de aankoopprijs van een halogeenlamp, al snel weer terug te verdienen. Bovendien verdient men de meerprijs ook deels terug door het zuiniger gebruik van energie door de reflector spaarlamp vergeleken met een halogeenlamp.

samenom banner