regenton

Door de subsidieregeling voor het opvangen van regenwater en de voordelen die het gebruik van regenwater bieden, besluiten steeds meer mensen voor de aanschaf van een regenton. Bovendien werken de waarschuwingen dat er een zuiver water tekort kan ontstaan door het onverantwoorde gebruik van drinkwater mee aan de nieuwe regentonnen trend.

overstappen banner

Het plaatsen van een regenton is vrij eenvoudig, aansluiten wordt gedaan op de regenpijp die al bij de woning aanwezig is. Belangrijk is het goed meten om geen onnodige verspilling van het regenwater te krijgen of een regenton die niet vol raakt. In de regenton zit een opening voor de regenpijp, meet de afstand van de grond tot deze opening. Meet de hoogte af bij de regenpijp en zaag hier een stukje van vijf centimeter uit. Omdat de regenpijp van kunststof is gaat het zagen vrij snel. Zet nu de vulautomaat tussen de beide uiteinden van de regenpijp in.

Bij de regenton wordt een afvoerpijpje geleverd, controleer of de aansluiting tussen de vulautomaat, het afvoerpijpje en de regenton goed op elkaar aansluiten. Staat de regenton recht aangesloten op de regenpijp neem dan de losse delen eraf en schuur ze licht voor een goede hechting van de PVC lijm die u uiteraard bij de aanschaf van de regenton heeft mee gekocht. Druk de onderdelen met de lijm goed op hun plaats. De lijm zorgt voor een lekdichte aansluiting van uw regenton op de regenpijp en droogt snel. De regenton is klaar voor de eerste opvang van een regenbui.

samenom banner