Regenwateropvang

Regenwateropvang proces

Omdat regenwater relatief schoon water is wordt ervoor gestreden het hemelwater zoveel mogelijk te hergebruiken. Niet alleen zorgt het opvangen van regenwater voor een betere werking van het riool maar men bespaart ook op het schoon waterverbruik in huis of bedrijf. Door gebruik van een watertank met regenwater kan een autowasplaats bijvoorbeeld al snel honderden euro’s per jaar besparen aan verbruikerskosten.

overstappen banner

 

RegenwateropvangRegenwateropvang besparing

Niet alleen bedrijven ook een particulier kan veel besparen als hij eenmalig investeert in een goede regenwateropvang. Een regenton is een ideale opvang en kan zowel een moderne als nostalgische aanblik aan het huis en de tuin geven. Een waterbekken in de tuin is romantisch en het regenwater kan gebruikt worden om bijvoorbeeld ramen mee te lappen, het toilet mee door te spoelen (zes liter per spoeling) of een handwasje mee te doen. Ook kunnen met gebruik van de regenwateropvang de tuin- en grasveld van water worden voorzien.

 

Regenwateropvang i.c.m. een tuin

Door loskoppeling van de regenpijp kunt u het regenwater recht de tuin in laten lopen, de tuin wordt dan de regenwateropvang en men geeft het regenwater terug aan de natuur. In sommige provincies geeft men een eenmalige beloning voor het loskoppelen van de regenpijp om het ontlasten van het riool en hergebruik van regenwater te stimuleren. Deze beloning staat bekend als afkoppeling subsidie. De subsidie van ongeveer honderd euro kan verrekend worden met de aankoop of aanleg van de regenwateropvang. Door minder schoon waterverbruik uit de kraan zijn de kosten van de regenwateropvang samen met de subsidie snel terugverdiend.

samenom banner