Solar zonnepanelen

Wat zijn Solar zonnepanelen?

Heb je weleens gehoord van Solar zonnepanelen? De term solar is een verwijzing naar de zon. Aangezien dit hemellichaam een belangrijke rol speelt in het bestaan van het leven op aarde spreekt deze al duizenden jaren tot de verbeelding. In tegenstelling tot in de oudheid, weet men nu waar de zon voor nodig is en hoe men de zon als nuttige bron van energie kan benutten.

overstappen banner

 

Solar zonnepanelenSolar zonnepanelen hebben de zon nodig

Zoals iedereen weet zorgt de zon niet alleen voor licht maar ook voor warmte. Van deze twee belangrijke eigenschappen heeft de wetenschap de laatste decennia goed gebruikt leren maken. Door de ontwikkeling van zonnecollectoren en zonnepanelen is men nu namelijk in staat om de warmte en het licht van de zon om te zetten in bruikbare warmte of elektriciteit.

Een zonnepaneel is een instrument dat bestaat uit zonnecellen. Deze cellen bestaan op hun beurt uit twee lagen silicium waartussen een spanning gaat lopen op het moment dat deze zonlicht of daglicht opvangen. Deze gelijkstroom kan men opslaan in een accu of omvormen tot wisselstroom en afgeven aan het lichtnet.

 

Solar zonnepanelen zijn duurzaam en schoon

Het gebruik van zonnepanelen is een duurzame en schone manier van elektriciteit opwekken. Er worden bij de productie van zonne-energie bovendien geen schadelijke broeikasgassen de lucht ingeblazen en er ontstaan ook geen gevaarlijke afvalstoffen die het milieu zullen vervuilen. Maar niet alleen voor het milieu en het klimaat is zonne-energie voordelig, ook voor de portemonnee van de gebruiker van zonne-energie. Men bespaart namelijk een aanzienlijk bedrag aan elektriciteitskosten wanneer men zelf zonne-energie op kan wekken.

Natuurlijk dient men eerst een investering te doen, zonnepanelen zijn uiteraard niet gratis, maar deze kosten heeft men al na een aantal jaren terugverdiend en kan het renderen beginnen. De energie die men dan met behulp van de zon opwekt is dan immers gratis.

samenom banner