soorten isolatie

Er zijn verschillende soorten isolatie. Omdat een goede isolatie belangrijk is voor het milieu en uw portemonnee is het aan te raden eerst goed rond te kijken en advies te vragen als dat nodig is betreffende de isolatie van uw huis. Sommige isolaties kunt u zelf uitvoeren met de doe het zelf materialen die in elke bouwmarkt te koop zijn. Voor andere isolaties zal een bedrijf ingeschakeld moeten worden.

overstappen banner

De binnen- en buitenkant van het huis moeten geïsoleerd worden om het hoogste rendement uit de investering te halen. De buitenkant van het huis is het gedeelte waar bedrijven bij ingeschakeld moeten worden om het op een verantwoorde wijze te isoleren en om gebruik te maken van de diverse subsidies die voor energievermindering in het leven zijn geroepen. Aan de buitenkant van het huis komen het dak, de gevel en de ramen in aanmerking voor een subsidie.

De binnenkant van het huis doen de meeste mensen zelf. Hierbij wordt gebruik gemaakt van isolatieplaten voor plafond, vloer en muren. Voor het dichten van kieren, naden en scheuren gebruikt men een isolatieschuim. Voor de isolatie van kruipruimtes wordt gebruik gemaakt van tempexballetjes, schelpen of kleiballetjes. Ook kan de onderkant van de vloer geïsoleerd worden door middel van thermoskussens. In plaats van isolatieplaten kan men ook isoleren met een glaswoldeken of thermosheets. Houdt wel altijd rekening met een dampremmende laag die aangebracht moet worden en een luchtruimte tussen de isolatie en de plaats van isoleren. Het isolatiemateriaal moet altijd vast tegen elkaar aangebracht worden.

samenom banner