Spouwmuurisolatie

Spouwmuurisolatie toepassen

Bij spouwmuurisolatie is vooral het gebruik van het goede materiaal belangrijk. Als men gebruik maakt van isolatieplaten dan moeten deze waterafstotend zijn en op elkaar aansluiten. Als men harde isolatiematerialen gebruikt is het onmogelijk om voor een goede afsluiting van de isolatieplaten te zorgen waardoor vocht door de naden en kieren naar het binnen spouwblad kan lopen. Kiest men voor deze vorm van spouwmuurisolatie dan moet er altijd een rooster door middel van open voegen bij de fundering gemaakt worden om het regenwater dat naar binnen kan slaan af te voeren.

overstappen banner

 

SpouwmuurisolatieSpouwmuurisolatie materialen

Bij een spouwmuurisolatie met minerale materialen zoals glaswol of steenwol kan men kiezen voor het vol laten blazen door een bedrijf waardoor de levensduur van de isolatie gegarandeerd is. Het materiaal wordt als vlokken in de muur gespoten waardoor deze opvult en binnen een compact maar luchtig geheel vormt. Door de vezelstructuur en het waterafstotend vermogen kan regenwater niet doorslaan naar het binnen spouwblad. Het voordeel is dat er ook bij een bestaande muur niet gebroken hoeft te worden. Er worden eenvoudig gaten in het cement geboord die na het vullen met de minerale wol weer gedicht worden. Bij minerale spouwmuurisolatie is een ventilatierooster niet nodig.

 

Oude en nieuwe spouwmuren

Bij buiten spouwbladen die van bijvoorbeeld lichtbeton gemaakt zijn moet een luchtspouw de isolatie van de spouwmuur beschermen. De kans op regendoorslag is zo groot dat de muurisolatie volledig teniet kan worden gedaan door de hoeveelheid water. Bij nieuwe spouwmuren is altijd een luchtspouw tussen de gevel en buiten spouwmuur aanwezig.

samenom banner