Stijlschouwen

Voor liefhebbers van haarden en kachels is er de laatste tijd een ware trend ontstaan: de stijlschouw. Door middel van het plaatsen van een dergelijke sierschouw kan men een gewenste sfeer creëren in een vertrek. Aangezien de keuze in stijlschouwen enorm is kan men vrijwel voor elke sfeer of stijl een passende schouw vinden of dit nu Frans, country, klassiek, nostalgisch, romantisch, modern of design is, alles is mogelijk en de keus is aan de koper.

overstappen banner

Het materiaal van stijlschouwen kan, evenals het ontwerp, verschillen van (bewerkt) hout, gips maar ook (natuur)steen. Hierbij komt verder nog dat de behandeling van het gebruikte bouwmateriaal in veel gevallen ook nog voor een specifieke uitstraling zorgt waardoor een stijlschouw helemaal naar eigen wens kan worden gevormd. Op die manier kan men een schouw plaatsen die aan alle persoonlijke wensen en voorkeuren voldoet en helemaal past bij de woonstijl.

Het plaatsen van een stijlschouw kan een vertrek een ware opkikker geven en een stuk gezelliger maken. Een mooie stijlschouw is dan ook vaak een echte blikvanger en verdient daarom alle zorg zijn het uitkiezen en het plaatsen. Hoewel men de stijlschouw relatief eenvoudig weer zou kunnen verwijderen willen de meeste mensen er toch nog jaren plezier van hebben.

Men kan een stijlschouw aanschaffen bij gespecialiseerde aanbieders of, wanneer men handig is, er één zelf bouwen. Er zijn zelfs stijlschouwen op de markt gebracht die men als een soort bouwpakket in elkaar kan zetten. De prijs van een stijlschouw kan door al de verschillende mogelijkheden enorm verschillen en kan men er net zoveel geld aan uitgeven als men zelf wil.

samenom banner