Stroom aftappen van meterkast

Hoe kan ik Stroom aftappen van meterkast?

Stroom aftappen van meterkast, is dat moeilijk? Zoals alle energieprijzen rijst ook de prijs voor stroom de laatste jaren de pan uit. Om niet te hoeven bezuinigen op het stroom verbruik of om juist meer te kunnen gaan gebruiken gaan sommige mensen over tot het aftappen van stroom.

overstappen banner

 

Stroom aftappen van meterkastEenvoudig stroom aftappen van meterkast

Dit wil zeggen dat ze op een illegale manier aan hun elektriciteitsbehoefte voldoen door een onwettig aftappunt op het elektriciteitsnet aan te brengen. Men tap de stroom af nog voordat deze de meter in de meterkast heeft bereikt en steelt op die manier de elektriciteit van het energiebedrijf. De klus is niet alleen strafbaar maar ook nog eens enorm gevaarlijk en soms zelfs dodelijk. Men kan immers een enorme elektrische schok krijgen wanneer er iets mis gaat.

 

Voorkomen

De elektriciteitsleveranciers doen er alles aan om het aftappen te voorkomen, of tenminste zoveel mogelijk te beperken. Er zijn vandaag de dag stroommeters op de markt gebracht die door de leverancier op afstand kunnen worden afgelezen. Wanneer het verbruik van het ene op het andere moment sterk toeneemt kan men poolshoogte gaan nemen.

 

In de gaten houden

Echter nog niet in elk gebouw is een dergelijke meter geplaatst en zullen de bewoners of beheerders van het pand zelf in de gaten moeten houden of hun stroomverbruik niet onverwacht sterk toeneemt. Dit kan echter heel lastig zijn omdat men vaak stroom al voor deze de meter heeft bereikt aftapt en het dus niet zichtbaar is voor degene die de rekening moet betalen.

Het aftappen van illegale stroom gebeurt meestal door mensen die zich in de criminaliteit bevinden en bijvoorbeeld een wietplantage hebben opgezet. Hun doel is om in korte tijd zoveel mogelijk winst te maken. Een hoge stroomrekening kan men dus niet gebruiken en daarom gaat men stroom illegaal aftappen.

samenom banner