Stroom storing

In Nederland komen storingen in het stroomnetwerk regelmatig voor. De oorzaken van een dergelijke storing is niet altijd direct duidelijk. De medewerkers van het energiebedrijf gaan dan snel aan de slag om de oorzaak te kunnen achterhalen en natuurlijk zo spoedig mogelijk te verhelpen.

overstappen banner

Stroomstoringen zijn immers erg vervelend doordat de huidige maatschappij zonder stroom vrijwel geheel plat komt te liggen. Er zijn namelijk zoveel apparaten en toestellen die voor hun werking afhankelijk zijn van het aanbod van stroom. Een groot aantal apparaten kan wel voor enige tijd worden egmist maar er zijn evengoed apparaten die absoluut moeten doorwerken zelfs wanneer er sprake is van een stroomstoring.

Met name medische apparaten die patiƫnten kunstmatig in leven houden of beveiligingssystemen dienen ook bij een stroomstoring op een andere manier van stroom te worden voorzien dan via het stroomnetwerk. Veel ziekenhuizen en belangrijke gebouwen zijn dan ook voorzien van noodgeneratoren en aggregaatoren om een storing op te kunnen vangen.

Door stroomstoringen kunnen niet alleen bedrijven, instellingen maar ook huishoudens ernstig in de problemen komen. Koelkasten en diepvriezers krijgen immers geen stroom meer en wanneer de storing lang gaat duren zullen de producten die hierin liggen ontdooien en gaan bederven. Dit levert uiteraard een gigantische verliespost op die vaak op het energiebedrijf kan worden verhaald. Voor de leverancier is het dan ook van groot belang de ontstane storing te verhelpen.

Afhankelijk van de oorzaak kan dit enkele minuten tot soms zelfs enige dagen in beslag nemen. Wanneer er kortsluiting in een verdeelkast is opgetreden kan dit eerder worden opgelost dan wanneer er op een moeilijk bereikbare plaats grote stroomleiding zijn vernield.

samenom banner