Stuv haarden

Het bedrijf Stuv produceert al geruime tijd performante haarden. Met andere woorden: haarden die door verbranding van hout energie omzetten in warmte. De Stuv haarden staan bekend om hun zuinigheid. Doordat ze maar weinig hout gebruiken en dus relatief weinig uitstoot kennen van schadelijke broeikasgassen. Verder heeft Stuv ervoor gezorgd dat hun haarden vrijwel alle warmte nuttig weten te gebruiken.

overstappen banner

Om het milieu nog verder te kunnen ontzien is het bedrijf constant bezig de haarden te verbeteren en nog milieuvriendelijker en efficiënter te maken. Vandaag de dag voldoen ze al aan de strengste Europese normen maar het bedrijf wil haar producten zelfs verder verbeteren zodat ze ook geschikt zijn voor het huis van de toekomst.

Stuv produceert diverse types en modellen haarden. Klanten kunnen dus een haard kiezen die het beste rendement oplevert en ook nog eens fraai ontworpen is. Om te bepalen of een Stuv haard geschikt is voor plaatsing in een bepaalde ruimte dient men eerst het vermogen van de haard te bepalen. Op die manier kan er een haard worden gebruikt die zorgt dat er een balans ontstaat tussen de warmte die uit een ruimte verloren gaat en die door de haard moet worden aangevuld.

Men jan op deze manier veel geld besparen omdat men geen haard plaatst die meer warmte produceert dan er nodig is. Deze warmte zal namelijk niet benut worden. Een aantal factoren spelen een rol bij het bepalen van de juiste haard namelijk: de grootte van de ruimte, het aantal bewoners van de woning, de aanwezigheid van centrale verwarming en de mate van isolatie van de ruimte.

Gebruikt men een haard vaak dan is het verstandig om er één te kiezen die zuinig omspringt met energie. Dit is niet alleen kostenbesparend maar ook milieuvriendelijk.

samenom banner