Subsidie Dakisolatie

In het kader van besparing van energie door isolatie zijn er verschillende subsidies te verkrijgen bij arbeidsintensieve isolatiewerkzaamheden aan het huis. Het dak van het huis is hier zo’n voorbeeld van omdat vooral bij oudere huizen veel energie verloren gaat door een slecht geïsoleerd dak. Op de landelijke subsidies staat wel een einddatum of eind aantal te subsidiëren isolaties. Vraag eerst inlichtingen voor u in een kostbaar project stapt.

overstappen banner

De landelijke subsidie voor dak isolatie wordt uitgekeerd door middel van belastingvoordeel. De korting geldt sowieso voor het arbeidsloon, men betaald een laag tarief van zes procent BTW. Als de materiaalkosten van de isolatie minder zijn dan de helft van het arbeidsloon krijgt men ook over de materiaalkostenslechtst zes procent BTW toeslag. De subsidie geldt alleen voor huizen die ouder zijn dan twee jaar.

In sommige gemeenten ontvangt men een aanvullende subsidie. Omdat men vrij is om deze subsidie wel of niet te geven verschilt ook het bedrag per gemeente. Ook bestaat de mogelijkheid om een zuiniger energielabel voor de woning te krijgen in het kader van stimulering energie besparing. Naast de landelijke en gemeentelijke subsidies bestaan er mogelijkheden voor het aanvragen van een provinciale subsidie. Ga hiervoor kijken op de pagina subsidie regionaal. Ook sommige energie leveranciers steunen het energie besparingsplan door middel van een lager tarief voor gas bij isolatie. Sommige subsidies zijn afhankelijk van kosten en leeftijd. Op de gemeentelijke internetsites, provinciale sites en diverse sites van energiebedrijven kan men over de diverse subsidies inlichtingen vinden.

samenom banner