subsidie dubbel glas

Mede dankzij het kredietcrisis pakket is het plaatsen van dubbel glas in Nederland heel aantrekkelijk geworden voor huiseigenaren en verenigingen. De subsidieregeling is nog geldig tot eind December. Omdat de meeste huizen eind negentiger jaren al geïsoleerd werden geldt de dubbel glas subsidie voor huizen van voor 1995. Er zit wel een tijdsbestek tussen de aanvraag en het plaatsen van de ramen.

overstappen banner

De subsidie moet aangevraagd worden via het internet op de pagina meer met minder.nl. De datum van afgifte is de datum dat de looptijd van vier maanden ingaat. Binnen deze vier maanden moeten de ramen geplaatst zijn om de subsidie te kunnen ontvangen. September is dus de uiterlijke aanvraag maand voor de dubbel glas subsidie.

Voorwaarde om voor de subsidie in aanmerking te komen is een minimum van vijf vierkante meter dubbel glas. De subsidie bedraagt vijf en dertig euro per vierkante meter op hoog rendement glas. Via de pagina meer met minder ontvangt men een waardebon die ingeleverd kan worden bij een glaszetter naar keuze. De subsidie wordt op het eindbedrag van de rekening vermindert zodat men hier niet weer nieuwe formulieren voor hoeft in te vullen. Door de subsidie in het leven te roepen verwacht de regering twee vliegen in een klap te vangen, mensen besparen op de stookkosten waardoor het levensonderhoud op peil blijft en door het isoleren met dubbel glas ontstaan er meer huizen met het milieuzuinige A label. De subsidie voor dubbel glas is berekend op vijf en zestig duizend huizen.

samenom banner