Terarsverwarming gas

Wanneer men altijd van het terras wil genieten zelfs op het moment dat de zomer in ons land niet zo warm is als men eigenlijk gehoopt had dan kan men met een terrasverwarming op gas zelf bepalen hoe warm het wordt op het terras. Dus ook op een kille zomeravond kan men nog gezellig samen in de buitenlucht blijven zitten.
Deze gasgestookte terrasverwarmers kunnen onderverdeeld worden in verwarmers op aardgas, butaangas of propaangas. Een aantal modellen terrasverwarmers kunnen niet alleen op aardgas maar ook op butaan- en propaangas aangesloten worden. Het gebruik van energie van terrasverwarmers op propaangas, butaangas en aardgas is nagenoeg gelijk. Op gas gestookte terrasverwarmers hebben in de meeste gevallen een vermogen tussen de 5 en 12 kW. Verder hebben ze een verwarmingsoppervlak dat tussen de 20 en 40 vierkante meter bedraagt. Dit staat gelijk aan een gemiddeld vermogen van 0,28 kW ( dus 280 Watt) per vierkante meter.
Er kan eveneens een onderscheid worden gemaakt tussen de diverse op gas gestookte terrasverwarmers maar dan op basis van de brandertechniek. Voor terrasverwarming kan men de volgende brandertechnieken onderscheiden:
• Verwarmers met (geheel of gedeeltelijke) voorgemengde branders;
• Verwarmers zonder deze voorgemengde branders.
In een voorgemengde brander wordt het gebruikte gas en de lucht reeds gemengd voordat dit mengsel tot ontbranding zal worden gebracht. De branders waarbij de vermenging maar voor een deel plaatsvindt noemt men ook wel atmosferische branders. Bij de niet voorgemengde branders vindt de aanzuiging van de benodigde lucht en de vermenging met het gas pas na het passeren van de branderkop plaats.

overstappen banner
samenom banner