Terrasverwarming

Zowel in de eigen achtertuin als op een terrasje bij een café of restaurant is het goed toeven op een lekker warme zomerdag. Maar wanneer de avond valt, en het al snel frisser wordt, is men vaak genoodzaakt om zich naar binnen te begeven. Echter door het plaatsen van zogenaamde terrasverwarming kan men nog uren genieten van een heerlijke avond op het terras.

overstappen banner

Om een terras te verwarmen kan men gebruik maken van een aantal verschillende methodes zoals bijvoorbeeld: – Een terraskachel: dit is een buitenkachel die op zowel gas, kolen, hout als brandbare geld kan worden gestookt. Terraskachels worden met name door particulieren gebruikt omdat deze methode maar een beperkt oppervlak kan verwarmen. Bovendien dient men de brandstof van tijd tot tijd bij te vullen wat in de horeca voor extra kosten kan zorgen. Bovendien heeft men hier ook te maken met veiligheidsnormen waaraan men zich dient te houden. – Terrasverwarming op gas: deze kan zowel voor particulieren als in de horeca worden gebruikt. Er zijn terrasverwarmers in allerlei soorten en maten verkrijgbaar die gestookt worden op gas. – Infrarood terrasverwarming: deze maakt, zoals de naam al zegt gebruik van infrarood licht om het terras mee te kunnen verwarmen. Meestal wordt deze toepassing gebruikt in de horeca. Dit heeft met name te maken met de relatief hoge aanschafkosten van een dergelijke verwarming. Bovendien zijn de energiekosten vaak tamelijk hoog en dus voor particulieren meestal minder aantrekkelijk.

Wanneer men een terrasverwarming wil aanschaffen dient men hierbij rekening te houden met het te verwarmen oppervlak en de energiekosten die een bepaalde terrasverwarmer met zich mee zal brengen.

samenom banner