Tuinkachels

Tuinkachels zijn de laatste tijd een ware mode geworden. Echt vreemd is dit echter niet omdat het niet alleen echte sfeermakers in de tuin of op het terras zijn maar ook nog eens zorgen dat men, op de wat killere zomeravonden, toch nog heerlijk buiten kan zitten. Sommige tuinkachels- en haarden zijn zelfs zowel binnen als buiten te gebruiken waardoor deze enorm populair zijn geworden.

overstappen banner

De tuinkachels zijn de grotere varianten van de zogenaamde gelhaarden en vuurpotten. Deze werken, net als de tuinkachels die geschikt zijn voor zowel binnen- als buitengebruik, zonder afvoersysteem van rook of verbrandingsgassen. Tuinkachels zijn zowel te verkrijgen als inbouwkachel als in verplaatsbare exemplaren waardoor men ze eenvoudig kan verplaatsen naar gelang men de tuin wil inrichten.

Door de talloze verschillende uitvoeringen en designs is er voor iedereen wel een tuinkachel te vinden die aansluit bij de inrichting van de tuin en de persoonlijke smaak. Zo zijn er metalen exemplaren maar ook modellen van roestvrijstaal, gietijzer of steen. De kwaliteit van de tuinkachel is mede afhankelijk van het materiaal waarvan deze gemaakt is. Hier hangt tevens de mate van warmteafgifte van af. Immers hoe dikker het materiaal hoe minder snel de afgifte van warmte zal geschieden.

Sommige tuinkachels kan men, met een gerust hart, gedurende de wintermaanden in de tuin laten staan. De kachel kan er soms zelfs een karakteristieker uiterlijk door krijgen terwijl andere soorten juist binnen moeten worden gezet om hun levensduur aanzienlijk te verlengen. Het verplaatsen van de meeste modellen is echter geen probleem doordat ze zijn voorzien van wieltjes of handgrepen.

Voor de liefhebbers van barbecueƫn is een tuinkachel/barbecuecombinatie een ideale aanwinst voor de tuin. Bij sommige modellen hoeft men alleen een grillrooster te plaatsen om een barbecue te creƫren. Wanneer dit weer is verwijderd gebruikt men het toestel weer als tuinkachel.

samenom banner