Tweedehands windmolens

Het aanschaffen van een windmolen voor het opwekken van elektriciteit brengt een flink kostenplaatje met zich mee. Ondanks de subsidies en fiscale voordelen, die de overheid de potentiële koper in het vooruitzicht stelt, zien sommige mensen hierdoor van hun aankoop af.

overstappen banner

Voor iedereen die wel een windmolen wil plaatsen maar er niet te veel voor wil betalen bestaat er de mogelijkheid om een tweedehands exemplaar aan te schaffen. Men dient dan wel rekening mee te houden dat ook voor een tweedehandse windmolen in veel gevallen een vergunning van de gemeente nodig is.

Op het internet kan men op tal van tweedehandssites terecht voor de koop van een gebruikte windmolen. Hierbij dient men echter goed te letten op de capaciteit en de omvang van de windmolen die wordt aangeboden. De mogelijkheid bestaat namelijk dat een windmolen volgens het bestemmingsplan van de gemeente aan vastgestelde eisen moet voldoen. Het beste kan men daarom, voordat men op zoek gaat naar een goede tweedehands windmolen, informatie inwinnen bij de gemeente. Op die manier loopt men niet het risico dat men een windmolen koopt die niet geplaatst mag worden.

Soms worden tweedehands windmolens te koop aangeboden terwijl ze nog in bedrijf zijn. Dit heeft als voordeel dat de potentiële koper de molen kan zien draaien en de resultaten kan waarnemen. Nadeel is in sommige gevallen wel dat de windmolen gedemonteerd zal moeten worden voor het transport. Hierdoor kunnen er beschadigingen en defecten ontstaan. Het is, in zo’n geval, dan ook aan te raden de demontage te laten uitvoeren door iemand die er verstand van heeft en zo eventuele schade tot een minimum te beperken.

Bij het opbouwen van een tweedehands windmolen geldt hetzelfde advies. Ga, wanneer men er geen kaas van heeft gegeten, niet zelf aan de slag. Dit kan de windmolen onnodige schade toebrengen.

samenom banner