Vaillant verwarmingsketel

Vaillant is een Duits bedrijf dat zich onder andere heeft toegelegd op de ontwikkeling en de productie van verwarmingsketels. Men kan bij dit bedrijf dus prima terecht voor advies en de aanschaf van een verwarmingsketel. Vaillant is namelijk gespecialiseerd in niet enkel kwalitatief goede verwarmingsketels maar ook mag men de Vaillantketels als energiezuinig aanduiden.

overstappen banner

Toch blijft het aanschaffen van een nieuwe verwarmingsketel, ook één van Vaillant, geen eenvoudige klus. Men heeft namelijk de keuze uit een groot aantal mogelijkheden. Het belangrijkste is echter dat de gekozen verwarmingsketel een optimaal comfort kan bieden. Bij Vaillant heeft men daarom ook diverse mogelijkheden.

De meest gangbare ketel is momenteel de Hoog Rendement ketel. Deze gebruikt namelijk de warmte van de verbrandingsgassen waardoor deze niet door de afvoer naar buiten wordt geleid zonder dat men er profijt van heeft gehad. Een Vaillant Hoog Rendement ketel is daardoor niet alleen vriendelijk voor het milieu maar ook nog eens energiebesparend. Vaillant heeft een drietal series Hoog Rendement ketels beschikbaar namelijk: de hrSOLIDE-serie, de hrEXCLUSIEF-serie en de hrPRO-serie.

In bepaalde situaties kan juist een Verbeterd Rendement ketel een betere oplossing bijvoorbeeld wanneer het rookgasafvoer dat in de woning aanwezig is niet gebruikt kan worden voor de plaatsing van een Hoog Rendement ketel. Vaillant heeft ook op dit gebied een passende serie ontwikkeld en geproduceerd: de thermoCOMPACT-serie.

Om als consument erachter te kunnen komen welke verwarmingsketel van Vaillant de beste oplossing kan bieden kan men biedt het bedrijf de mogelijkheid om op haar website de zogenaamde Vaillant Ketelkiezer in te vullen en zo tot een geschikte verwarmingsketel te ontdekken.

samenom banner