Ventilatie afzuiging

Ventilatie afzuiging installeren

Een ventilatie afzuiging wordt veel gebruikt in badkamers en toiletten omdat vooral in deze ruimte voldoende zuurstof toevoer en frisse lucht nodig zijn. Bij openbare toiletten wordt meestal gebruik van een ventilatie afzuiging die in werking treedt als de deur opengaat of als de lamp aangeknipt wordt. Meestal is er bij deze toiletten nog een korte na looptijd voor zuivering na het toiletbezoek.

overstappen banner

 

Ventilatie afzuigingVentilatie afzuiging badkamer

Voor de badkamer is een ventilatie afzuiging belangrijk die vochtige lucht verwijdert en verse lucht laat toestromen. Omdat de badkamer nog vochtig is als men deze na het baden of douchen weer verlaat is een ventilatie afzuiging met timer op deze plaats het meest wenselijk maar ook een ventilatie met instelbare na looptijd kan hiervoor gebruikt worden.

 

Ventilatie afzuiging bij bedrijven

Ook in bedrijven wordt gebruikt gemaakt van ventilatie afzuiging om een goede lucht te creƫren voor het personeel en bezoekers. In parkeergarages wordt bijvoorbeeld vaak gebruik gemaakt van een plafond ventilatie afzuiging systeem terwijl fabrieken vaak gebruik maken van de raam ventilatoren. Veel kantoren, warenhuizen en andere bedrijven waarbij men geen mogelijkheid heeft voor het openzetten van ramen maken gebruik van buisventilatie afzuiging. Tegenwoordig wordt er vooral ernstig gelet op ventilatie afzuiging op scholen en kinderdagverblijven omdat daar een alarmerende luchtkwaliteit gemeten wordt. Op een plek waar veel kinderen bij elkaar zijn is een goede ventilatie afzuiging belangrijk vanwege de gezondheid van het kind. Veel kinderen klagen over moeheid en hoofdpijn als gevolg van een slechte ventilatie afzuiging. Niet alleen de schoolgebouwen zelf maar vooral de noodgebouwen vormen een probleem.

samenom banner