Ventilatie badkamer

ventilatie badkamerTijdens het baden en douchen ontstaat veel stoom. Een ventilatie badkamer is dan ook erg belangrijk. De waterdruppels slaan neer op de spiegels en tegels en het zuurstofgehalte wordt minder. Ook kan op sommige plaatsen, vooral in hoeken en op het plafond schimmel ontstaan. Een goede ventilatie voor de badkamer is dus om meer redenen belangrijk.

overstappen banner

Ventilatie badkamer regelen

Doordat de hoeveelheid vocht vaak in korte tijd enorm toeneemt is het belangrijk om een ventilatie aan te schaffen met wat meer power. Omdat lucht naar boven stijgt is de beste plaats voor ventilatie in de badkamer het plafond. Ook de ventilatietijd is belangrijk om de badkamer weer acceptabel droog te krijgen. De keuze in badkamer ventilatie is tamelijk groot, belangrijk is te kijken naar uw wensen en te besteden budget. Ook de werking van de ventilatie is voor badkamers verschillend.

Automatische ventilatie systemen

Er zijn automatische systemen ventilatie badkamer die ofwel heel geschikt maar ook niet geschikt zijn als men bedenkt wat voor werk verricht moet worden door de ventilatie. De beste badkamer ventilatie gaat aan als de vochtigheid stijgt en die een instelbare nalooptijd heeft of automatisch stopt als de ingestelde vochtigheidsgraad is behaald. Deze ventilatie is meestal wat duurder. Minder geschikt zijn ventilatoren die reageren op licht of een centraal systeem, of men moet de lamp extra lang laten branden of het hele huis geniet mee van het lawaai van een centraal systeem op de hoogste stand. De simpelste oplossing is een plafond afzuig ventilatie die al tijdens het douchen zijn werk doet en die men los van het huis kan aanzetten.

samenom banner