Ventilatie

Goede Ventilatie

Een goede ventilatie is goed voor de gezondheid maar ook voor het huis en de goederen in huis. Door het steeds beter isoleren komt minder verse lucht het huis binnen. Belangrijk is om zelf te zorgen voor een goed ventilatiesysteem zodat het zuurstofgehalte in de lucht op peil blijft. Te weinig ventileren kan ziektes veroorzaken en problemen met de luchtwegen. Veel mensen krijgen door zuurstofgebrek last van hoofdpijn, een ventilatietekort kan de oorzaak zijn.

overstappen banner

 

VentilatieVentilatie door roosters

Ventileren kan al door middel van roosters die in de gevels geplaatst worden en die men naar wens open en dicht kan zitten. Bij ramen met dubbel glas heeft men de mogelijkheid om te kiezen voor kleine zijraampjes die op een ventilatiestand opengezet kunnen worden. Deze ventilatiestand houdt in dat het raam op een kier aan de zijkant of bovenkant vastgezet kan worden. Door een ingebouwd systeem is een haak niet nodig, het raam kan niet verder open waaien.

 

Ventilatie i.c.m. isolatie

Vooral bij isolatie is constant ventileren nodig voor een goede gezondheid. Speciaal voor woningen en bedrijven zijn er ventilatiesystemen op de markt die vanuit een hoofdpunt en een bedieningsknop de diverse ruimten in huis constant ventileren op de stand die u nodig vindt. De meeste ventilatie systemen hebben een ruststand waarbij zacht geventileerd wordt als u niet thuis bent of slaapt, een tussenstand voor de kook- en douchemomenten en dergelijke en een hoogstand voor als u bijvoorbeeld een feest hebt. Met een constant ventilatiesysteem bent u altijd verzekerd van een goede ventilatie dus gezonde lucht in huis.

samenom banner