Ventilator afzuiging

Ventilator afzuiging systemen

Zit je na te denken over de aanschaf van een Ventilator afzuiging? Er zijn verschillende systemen voor ventilatie op de markt. Voor welk soort ventilator afzuiging u kiest is vooral afhankelijk van persoonlijke voorkeur. De meeste mensen kiezen voor een energiezuinige ventilatie, die liefst ook bijdraagt aan een goed milieu en gezonde lucht in huis. De ventilator afzuiging waarbij wordt uitgegaan van warmteterugwinning is hiervoor een ideale oplossing.

overstappen banner

 

Ventilator afzuigingVentilator afzuiging voor kleine ruimtes

Een ventilator afzuiging die vooral gebruikt wordt in kleine ruimtes waar veel mensen bij elkaar zijn of in huizen waar mensen met luchtwegproblemen wonen is de ventilator convector. Deze convectors kunnen zowel warme- als koude lucht blazen maar hebben ook een groot luchtreinigend vermogen. Door de compactheid kunnen ze ook gemakkelijk aangesloten worden in bijvoorbeeld een caravan. Veel kinderdagverblijven maken al gebruik van deze luchtreinigende ventilator afzuiging die eenvoudig aan een wand op plafond gehangen kan worden.

 

Inpandige Ventilator afzuiging

Door de nieuwe wetten voor energiebezuiniging worden nieuwbouwhuizen steeds vaker voorzien van een ingebouwd ventilatiesysteem. De isolatie van de huizen maakt ventilator afzuiging noodzakelijk. Op verschillende plaatsen in het huis komen roostertjes die aangesloten zijn op het ventilator systeem. De lucht wordt de hele dag gerouleerd zonder dat men het merkt. De vieze lucht wordt uit huis gezogen, de buitenlucht wordt opgenomen en komt op kamertemperatuur weer terug het huis in. De ventilator kan de eigenaar zelf op de gewenste stand instellen. Al naar gelang de noodzaak van ventileren. Een nadeel van het systeem is dat de ventilatie met een centrale knop voor het hele huis wordt ingesteld en nogal luidruchtig is op een hogere stand.

samenom banner