Vergelijk energietarieven

In Nederland kent men al een groot aantal energieleveranciers, en er dienen zich er bovendien nog steeds nieuwe aan. De meeste van hen beloven hun klanten de meest riante voordelen wanneer ze een contract juist ben hen afsluiten. Door middel van speciale aanbiedingen proberen de energiebedrijven mensen over te halen om van energieaanbieder te veranderen en juist naar hen over te stappen.

overstappen banner

Door het groot aantal aanbieders van energie heeft de consument een ruime keuze, niet alleen aan leverancier van energie, maar ook aan soorten energie en allerlei contracten en tarieven. Op het internet kan men op verschillende websites vergelijkingen vinden tussen verschillende energiebedrijven en de producten die zij aanbieden en tegen welke voorwaarden dit gebeurt.

Nadat men een aantal energiebedrijven onder de loep heeft genomen en hun tarieven heeft vergeleken kan men soms tot verrassende ontdekkingen komen. Zo kan bijvoorbeeld vast komen te staan dat men al jaren van een veel te hoog tarief gebruik maakt en zou men beter over kunnen stappen naar bijvoorbeeld de veel goedkopere nachtstroom.

Wanneer men bovendien telkens een voordelig contract afsluit bij een energieleverancier die op dat moment een aantrekkelijke actie heeft kan men jarenlang flink goedkoper uit zijn dan mensen die slechts bij hun huidig energiebedrijf willen blijven en niets aan de vorm van hun contract of tarieven willen laten veranderen.

Doordat de energiemarkt in Europa is vrijgegeven kunnen er ook bedrijven uit het buitenland in Nederland energie gaan leveren. Doordat zij vaak groot zijn opgezet en een groot afzetgebied beheren kunnen ze een stuk voordeliger hun energie aanbieden dan kleine bedrijfjes die hun energie weer moeten betrekken van hun grotere concurrenten. De klant zal in dit laatste geval niet alleen voor de winst van het kleine- maar evenzo goed van de grote toeleverancier moeten zorgen met als gevolg vaak hogere tarieven.

samenom banner