Verkoop brandhout

De verkoop van brandhout vindt vandaag de dag op tal van plaatsen plaats. Hout wordt niet alleen aangeboden door houthandels, bouwmarkten, tuincentra en soms zelfs door houtverwerkende bedrijven zoals onder andere meubelfabrikanten die hun resthout ook vaak te koop aanbieden. Dit kan in de vorm van stukken hout, houtsnippers of zaagsel zijn.

overstappen banner

Niet alleen bedrijven verkopen hout ook zijn er tal van particuliere verkopers die allerlei soorten hout van de hand willen doen. Dit kan zowel hout zijn dat bestemd is voor de bouw maar even goed stookhout. Wat de prijs zal zijn die men voor het hout in rekening brengt is niet alleen afhankelijk van de eindbestemming van het materiaal maar ook van de kwaliteit en de eigenschappen van een bepaalde houtsoort die het juist geschikt danwel ongeschikt maken voor een bepaald doel.

Wanneer men hout wil verkopen dan kan men dat als particulier doen door en advertentie te plaatsen in een (regionale) krant of op een verkoopwebsite op het internet. Op die manier heeft men een vrij groot bereik en zal er vast snel een koper contact opnemen om het hout te kopen. Voor het verkopen van het hout is het wel belangrijk dat men duidelijk aangeeft om wat voor soort hout het gaat en waarvoor het bedoeld is. Brandhout is immers niet bruikbaar voor iemand die opzoek is naar bouwmateriaal.

De hoeveelheid hout die wordt verkocht zal eveneens bepalend zijn voor de prijs die men ervoor in rekening gaat brengen. Een paar planken leveren uiteraard minder op dan 20 kubieke meter brandhout. Dit wil dus niet zeggen dat de planken van een slechte kwaliteit zullen zijn.

samenom banner