Verwarming prijzen

Net als de talloze manieren om een woning mee te verwarmen zijn er ook verschillende prijzen voor de aanschaf ervan. Men kan echter niet in elke ruimte alle verwarmingstoestellen plaatsen waardoor men enigszins beperkt wordt in de keuzemogelijkheden.

overstappen banner

Zo zal het bijvoorbeeld nagenoeg onmogelijk zijn om in een appartement in het midden van een flatgebouw een houtkachel te gaan gebruiken. Er zijn hier waarschijnlijk geen afvoerkanalen om de verbrandingsgassen af te voeren. Eveneens kan en mag men deze vaak ook niet alsnog aanleggen. Men dient dus op zoek te gaan naar een verwarmingsmethode die gebruik maakt van gas of stroom.

Het rendement dat een bepaald verwarmingstoestel levert zal eveneens de aanschafprijs beïnvloeden zoals het geval is bij de verwarmingsketels zoals die gebruikt worden bij een centrale verwarming. Een ouderwetse cv-ketel is dan wel goedkoper qua aanschaf maar juist duurder in het gebruik. De duurdere Hoog Rendement (HR) ketel daarentegen laat een omgekeerd beeld zien: deze is namelijk duurder om aan te schaffen maar aanzienlijk voordeliger wat het verbruik van energie betreft.

Bij de prijs van een verwarming dient men bovendien de eventuele installatiekosten te rekenen. Voor een installatie die verwarmd door gebruik te maken van gas is men zelfs verplicht om een installateur in de arm te nemen om de installatie uit te voeren. Bij de installatie van een centrale verwarming is dit ook aan te raden maar niet altijd verplicht. Door de installatie van een verwarmingstoestel door een deskundige uit te laten voeren loopt men echter wel minder risico op onnodige schade of defecten aan het toestel die extra kosten met zich mee zullen brengen.

samenom banner