Verwarming sanitair

Zoals in elke andere kamer in huis heeft men ook in het sanitaire gedeelte van de woning, dus de badkamer(s) en het toilet of meerdere toilettenbehoefte aan verwarming. Men dient bij verwarming van het sanitaire deel van de woning wel rekening te houden met een aantal aspecten die anders kunnen zijn dan bij de verwarming in de overige vertrekken. Het is bijvoorbeeld aan te raden om een aparte radiator op een badkamer te installeren.
In de meeste gevallen worden er speciale radiatoren gebruikt die bestand zijn tegen het vocht in de badkamer. Verder dient deze radiator aangepast te worden aan de ruimte in de badkamer maar wel voldoende warmte af te kunnen geven om de badkamer te kunnen verwarmen. In een aantal gevallen maakt men daarom gebruik van extra platte exemplaren die wel over voldoende oppervlak beschikken maar niet zoveel ruimte in beslag nemen. Dit is aan te raden in de wat kleinere badkamers.
Heeft men een erg kleine badkamer of wil geen ontsierende radiator in het zicht hebben dan kan men besluiten om tot de installatie van vloerverwarming over te gaan. Dit bespaart zowel de ruimte die anders door een radiator in beslag genomen zal worden en bovendien wordt de badkamer zo op een effectieve manier verwarmd.
Er zijn bepaalde soorten vloerverwarming in de handel die men over een reeds bestaande, maar versleten, tegelvloer heen kan leggen. Deze methode bespaart een heleboel hak- en breekwerk en men kan er, na de installatie van de vloerverwarming, een gewenste vloer overheen leggen. Dit is niet alleen een stuk sneller maar bespaart eveneens stof en afval dat men af moet voeren.

overstappen banner
samenom banner