Verwarmingsketel prijs

Met een winterjas voor de televisie en bibberend onder een ijskoude douche. Erg vervelend wanneer de verwarmingsketel het ‘s winters opeens begeeft. Het is daarom belangrijk om de verwarmingsketel op tijd te vervangen. Wanneer men dit op het goede moment doet kan het ook nog financieel voordeel opleveren.
Een gemiddelde verwarmingsketel gaat circa 15 jaar mee. Het is daarom aan te raden om na zo’n 10 jaar te gaan kijken naar een nieuwe verwarmingsketel.

overstappen banner

Wanneer na zo’n 10 jaar de ketel nog een reparatie van enkele honderden euro’s moet ondergaan dan is het meestal wijzer om een nieuwe te kopen. Vanaf welke kosten men nu het beste de verwarmingsketel kan vervangen is niet altijd exact te zeggen. Dit hangt onder andere af van de staat van het onderhoud van de verwarmingsketel. Verder kan een verbouwing het juiste moment zijn om de verwarmingsketel te gaan vervangen bijvoorbeeld omdat het vermogen niet toereikend is.

Maar ook zonder defecten is het niet vreemd om de oude verwarmingsketel te vervangen. Verwarmingsketels worden immers steeds zuiniger met energie. Een nieuwe ketel kan voor een fors lagere energierekening zorgen. Maar niet alle nieuwe verwarmingsketels leveren evenveel energiebesparing op. Er zijn namelijk 3 soorten ketels: de ketel met een conventioneel rendement(CR), een verbeterd rendement (VR) en een hoog rendement (HR). Men bespaart met een VR-ketel per jaar ongeveer € 68,- op de energienota in vergelijking met een conventionele ketel. Een HR-100 ketel bespaart zelfs gemiddeld jaarlijks € 180,- de nog zuinigere HR-107 ketel bespaart overigens het meest namelijk gemiddeld € 192,- per jaar.

De aanschafkosten van een HR-ketel zijn wel hoger dan die van een conventionele verwarmingsketel. De gemiddelde prijs van een HR-107 ketel is zo’n € 1670,; veel meer dan de €1265, die een conventionele ketel gemiddeld moet kosten.

samenom banner