vloerisolatie

Als men rond gaat kijken voor vloerisolatie komt men verschillende mogelijkheden tegen. De prijsverschillen zitten meestal in het te gebruiken materiaal. Een voordeel van het kopen van vloerisolatie in Nederland is dat je altijd weet dat je een milieuveilig en besparend product koopt omdat de milieuwetten binnen Nederland strenger zijn dan de Brusselse normen.

overstappen banner

Als men een kruipruimte heeft dan moet deze mee geïsoleerd worden voor een optimaal effect. Materialen die gebruikt kunnen worden voor de vloerisolatie zijn bijvoorbeeld glaswol, steenwol of thermoskussens. Voor de kruipruimtes wordt in de meeste gevallen gebruik gemaakt van piepschuim balletjes, deze zijn licht en houden lucht vast maar er kan ook gekozen worden voor bijvoorbeeld schelpen of kleiballetjes. Op de verpakking van de vloerisolatie staat de rendementwaarde vermeldt, zo weet u welke dikte u moet kopen om het voor u beoogde rendement uit de isolatie te halen.

Ook een vloer zonder kruipruimte kan men isoleren maar dit is vaak wel een kostbare zaak. Bij een huis dat nog gebouwd moet worden kan men rekening houden met isolatie bij een bestaand huis zullen aanpassingen gedaan moeten worden omdat de aanleg van vloerisolatie de vloer verhoogd. Een andere mogelijkheid is de vloer verwijderen en bodemisolatie aanbrengen. Een goede berekening wat betreft kosten en rendement is noodzakelijk vooral als men een bedrijf moet laten komen. Bij sommige gasleveranciers en gemeenten kan men subsidie krijgen voor het aanleggen van vloerisolatie. Een goede isolatie verhoogd de waarde van het huis dus even informeren kan nooit kwaad.

samenom banner