vloerverwarming isolatie

Bij de bouw van een woning wordt onder de constructievloer meestal al een isolatielaag aangebracht. Dit houdt echter niet in dat er dan geen isolatie meer hoeft te worden aangebracht. Dit is in het geval van vloer-verwarming zeker belangrijk omdat de verwarmde vloer gescheiden moet worden van de onderliggende constructie.

overstappen banner

Vanwege het uitzetten en krimpen door de warmte is het belangrijk dat de vloer los komt liggen. Bovendien gaat het verwarmen van de vloer en het huis sneller als door de isolatielaag de constructie gescheiden wordt van de bovenlaag. Door de betrekkelijk lage ruimte tussen vloer en isolatie wordt er veel energie bespaard die anders nutteloos in de ruimte onder het huis zou hangen.

De isolatie tussen de constructie en cementlaag waar de vloerverwarming ligt hoeft niet kostbaar te zijn om toch het beoogde doel te behalen. In de meeste gevallen is een tempexplaat of een laag met reflecterend aluminium folie al voldoende. Het aluminium folie dat gebruikt wordt is in de meeste gevallen een thermische folie met luchtbelletjes. Beide materialen zijn brandveilig dus uitermate geschikt om de verwarmingsbuizen boven te plaatsen. Omdat de vloer zwevend wordt gelegd en isolatie altijd luchtdicht moet worden gelegd om luchtstroming en daarmee kou tegen te houden is het belangrijk om de randen van de vloer af te zetten met randisolatie tape. Deze tape veert mee met het inkrimpen en uitzetten van de vloer. De tape moet zo geplaatst worden dat hij de wand en de vloer kier- en naaddicht aan elkaar verbindt.

samenom banner