Vloerverwarming prijs

Voor iedereen die af wil van koude voeten en de ontsierende conventionele radiatoren aan de wand in bijvoorbeeld de woonkamer die doet er goed aan om vloerverwarming te (laten) aanleggen. Hierbij worden er leidingen onder de vloer aangelegd die door middel van warm water of elektriciteit kunnen worden verwarmd.

overstappen banner

Doordat de warmte van onder komt zal men het al vrij snel behaaglijk warm gaan vinden zodat er met minder energie toch al voldoende warmte kan worden gecreƫerd. Dit is niet alleen gunstig voor het energieverbruik maar dus ook voor het milieu en de portemonnee van de gebruiker. De kosten die de aanleg van vloerverwarming met zich mee zal brengen zullen zo al snel weer worden goed gemaakt.

Uiteraard maakt het bij het aanleggen van vloerverwarming nog een aanzienlijk verschil of men deze klus zelf zal klaren of dat men de hulp van een vakman in zal roepen. Een vakman heeft echter als voordeel dat deze goed kan bepalen wat het vermogen van de vloerverwarming dient te zijn om een bepaalde ruimte te kunnen verwarmen.

Afhankelijk van dit vermogen en het materiaal waarvan de vloerverwarming is gemaakt zal de prijs worden bepaald. Hoe hoger het vermogen zal zijn des te meer men voor de vloerverwarming dient te betalen. Verder maakt het nog verschil of men kiest voor een elektrische vloerverwarming of voor een vloerverwarming die men aansluit op de bestaande centrale verwarmingsinstallatie.

De prijs van vloerverwarming wordt in de meeste gevallen weergegeven per vierkante meter waarbij ook het vermogen in Watt zal worden vermeld. Op die manier is het een stuk eenvoudiger om de prijs van verschillende aanbieders te kunnen vergelijken.

samenom banner