Warmte isolatie

Warmte isolatie toepassen

Bij het isoleren van het huis wordt bij warmte isolatie in ons koude en natte klimaat meestal gedacht dat de isolatie gericht is op het warm houden in huis. Niets is minder waar, door een goede warmte isolatie wordt de temperatuur gereguleerd door de temperatuur buiten en de noodzakelijke warmte in huis. Als het buiten warm is en binnen niet gestookt wordt houdt een goede isolatie de warmte buiten.

overstappen banner

 

Warmte isolatieGoede Warmte isolatie

Wat is een goede warmte isolatie, hoe is je huis optimaal geïsoleerd? Een goede isolatie vindt binnen en buiten plaats. Voor een goede warmte isolatie moet men denken aan binnen- en buitenkant van de gevelmuren, het dak aan de binnen- en buitenzijde en dubbele beglazing. Als de zolder niet bewoond wordt kan men in plaats van binnenzijde dak ook de zoldervloer isoleren. Verder moeten in huis alle kieren waar kou of tocht doorheen komt dichten met isolatieschuim of tocht strips. De kruipruimte van het huis of de ondervloer. In sommige gevallen als deze aansluit op een koude ruimte ook het plafond.

 

Warmte isolatie advies

Voor isolatie geldt hoe dikker de laag hoe beter de isolatie maar dit is niet op elke plaats altijd nodig. Laat je vooraf informeren. Informeer ook vooraf naar subsidie mogelijkheden. Vergeet geen goede ventilatie in een geïsoleerd huis. De uiteindelijke kosten van de warmte isolatie zijn afhankelijk van de te isoleren ruimten, het materiaal en arbeidsloon, maar ook van de subsidies die verschillen per gemeente en die u weer van het eindbedrag mag aftellen evenals de besparing op het energieverbruik.

samenom banner