Warmtepomp prijzen

De prijs die men voor de aanschaf van een warmtepompinstallatie moet betalen is van een aantal factoren afhankelijk. Allereerst is het type warmtepomp een belangrijke kostenbepaler. Maar eveneens zal het rendement van de pomp en de energiebron die voor de werking nodig is de uiteindelijk prijs beïnvloeden. Als minimale prijs dient men al snel komen op een bedrag van 5 tot 7 duizend euro. De kosten voor de installatie van de pomp en de nodige radiatoren of de vloerverwarming zijn hierbij nog niet in rekening gebracht. Deze moeten dus nog worden opgeteld bij de prijs van warmtepomp zelf.

overstappen banner

De prijs van een warmtepomp kan echter aanzienlijk lager worden wanneer men gebruik maakt van een subsidieregeling die de overheid in het leven heeft geroepen om het gebruik van schone en duurzame energie te bevorderen. Van deze regeling kunnen zowel bedrijven als particulieren gebruikmaken tot en met het jaar 2011. Als voorwaarde stelt men wel de woning waar de warmtepomp zal worden geplaatst, waarvoor de subsidie is aangevraagd, voor 2008 is gebouwd of in gebruik genomen is.

Samen met de lagere onderhouds- en energiekosten die men heeft na het overstappen van een centraal verwarmingssysteem naar een warmtepomp zal men na enkele jaren reeds de totale kosten voor de warmtepomp hebben terugverdiend. Men zal vanaf dat moment dus alleen nog maar besparen op energiekosten.

De verwachting voor de toekomst is dat de energieprijzen voor elektriciteit en gas nog verder zullen stijgen waardoor er steeds meer mensen besluiten over te stappen naar duurzame energiebronnen zoals de warmtepomp. Door de toenemende vraag zal de prijs hiervan bovendien kunnen dalen en alleen nog maar aantrekkelijker worden.

samenom banner