Waterbehandeling

Hoe werkt Waterbehandeling?

Waterbehandeling lijkt onnodig maar het is onmisbaar! Het lijkt zo gewoon, je draait de kraan open en er verschijnt zuiver water dat je zonder zorgen kunt gebruiken voor verschillende doeleinden. Toch is het niet zo eenvoudig als het lijkt, vaak moet er een waterbehandeling plaatsvinden voor er een veilig glaasje gedronken kan worden. De waterbehandeling vindt plaats bij de waterzuiveringinstallaties vanwaar het schone water door de leidingen naar de huizen wordt verzonden. Maar waterbehandeling kan ook nodig zijn als je in een gebied terecht komt waar geen schoon drinkwater is.

overstappen banner

 

WaterbehandelingWaterbehandeling is een must

Om het water consumptieklaar te maken vinden kunnen de volgende waterbehandelingen nodig zijn, membraan, micro, koolstof, nano- en ultrafiltratie, ionenwisseling en omgekeerde osmose. De verschillende waterbehandelingen worden uitgevoerd om het water te filteren en te zuiveren van alle mogelijke stoffen die de zuiverheid van het water bedreigen. Bij de micro- en ultrafiltratie worden grotere deeltjes verwijderd terwijl de omgekeerde osmose en nanofiltratie kleinere organische deeltjes verwijderen.

 

Waterbehandeling door koolstoffiltratie

Een waterbehandeling door koolstoffiltratie wordt gebruikt om giftige stoffen te verwijderen, de stoffen hechten zich aan de oppervlakte vast aan de koolstof. De koolstoffiltratie is voor particulieren goed uit voeren met norit als men zich in een situatie bevindt waarin men niet zeker is van de zuiverheid van het water. Een snelle waterbehandeling is de ionenwisseling, door ionenwisseling wordt hard water zacht en wordt radioactief water gezuiverd. Zomertijd, vakantietijd. Ook al heeft waterbehandeling plaatsgevonden door het stilstaan van water in de leiding kan de legionellabacterie ontstaan. Spoel bij terugkomst voor gebruik de leidingen eerst goed door, zeker bij warm weer.

samenom banner