Zoldervloer isoleren

Hoe kan ik de Zoldervloer isoleren?

Of men de zoldervloer moet isoleren is afhankelijk van het gebruik van de zolder en of de CV- ketel op de zolder is geplaatst. De CV- ketel geeft vaak voldoende warmte af waardoor de zolder droog blijft. Als de zolder wordt gebruikt als opslagruimte of ruimte waarop gewassen en gedroogd wordt dan is een goede ventilatie nodig. In veel moderne huizen bevinden de ketel en aansluiting voor wasmachine zich op de zolder, in deze huizen is de ruimte vaak al geïsoleerd.

overstappen banner

 

Zoldervloer isolerenZoldervloer isoleren in oude woning

Woont men in een ouder huis waar de zoldervloer nog van hout is dan kan het doortochten flink wat geld kosten per jaar en is het isoleren van de zoldervloer een eenmalige uitgave die uiteindelijk alleen nog zal besparen. Vaak is het dichtmaken van de kieren door middel van vloerplaten die goed aangesloten gelegd worden voldoende. Een natuurlijk materiaal dat goed zelf te leggen is, is kurk.

 

Zoldervloer isolatie houdt kou weg

Een andere mogelijkheid om kou weg te houden en in de zomer de hitte die door de houten vloer het huis inkomt is het isoleren van de zoldervloer met een laag thermoskussens. Thermoskussens zijn gemaakt uit kunststoffolie met aluminiumfolie dat warmte en kou tegenhoudt. Thermoskussens zijn licht en goed handelbaar voor mensen die de zoldervloer zelf willen isoleren. De zoldervloer isoleren in huizen met houten balken, houten- en rieten daken bespaart jaarlijks hoge stookkosten. Bovendien zijn de slaapkamers in deze huizen in de zomer vaak ovens. Het isoleren van de zoldervloer zorgt voor een betere warmteregulatie waardoor het wonen aangenamer is.

samenom banner