Zonneboiler installatie

Het is uiterst belangrijk dat men zich goed realiseert dat een dak zeker voldoende ruimte moet bieden om een collector met een oppervlak van minimaal 3 vierkante meter (m2) te kunnen plaatsen. Het is mogelijk om een zonnecollector op zowel een plat dak als een schuin dak te monteren. De helling van een hellend dak moet dan wel in zuidelijke richting geplaatst worden om de maximale hoeveelheid zon op te kunnen vangen. Men dient er verder goed op te letten dat er gedurende langere periodes geen schaduw over het gekozen dak geworpen zal worden door gebouwen of bomen die hier in de buurt staan.

overstappen banner

De installatie van een zonneboiler kan men vanwege het risico op het ontstaan van een lekkage en een eventuele besmetting van het warme water met de legionellabacterie beter aan een gekwalificeerde professional overlaten. Doordat zij. Deze mensen kunnen er namelijk voor zorgen dat eventuele gaten die in een dak moeten worden gemaakt weer waterdicht maar ook geïsoleerd af worden gedicht.

De kosten die men moet maken voor het in de arm nemen van een erkend installateur zijn wellicht hoog maar wegen niet op tegen de kosten die kunnen ontstaan wanneer er, door een onjuiste installatie van de zonneboiler, lekkages zullen ontstaan of er tochtige plaatsen in huis voorkomen. Bovendien is een zonneboiler in de meeste gevallen een grote investering waardoor men niet graag het risico loopt dat er onderdelen beschadigd zullen raken tijdens het installeren ervan. Met andere woorden: de installatie van een zonneboiler en alles wat daarbij komt kijken kan het beste door een deskundige op dat gebied worden aangelegd om eventuele schade aan de woning of het systeem te voorkomen.

samenom banner