Zonneboiler prijzen

Evenals bij de zonnepanelen geldt ook voor de zonneboilers dat ze een hoge prijs hebben bij de aanschaf. De prijs voor een zonneboiler installatie kan al snel zo’n 1900 euro tot zelfs wel 3500 euro gaan kosten. Deze prijs verschilt uiteraard per type, de capaciteit en de grootte.

overstappen banner

Er bestaat overigens ook nog een apart type van de zonneboiler. Dit is namelijk de zonneboilercombi. Deze zorgt ervoor dat een centrale verwarming ook door middel van de zonneboiler kan werken. Uiteraard zullen de prijzen van deze zonneboilers nog net wat hoger komen te liggen namelijk tussen de 3000 euro en de 4000 euro.
De installatie van een zonneboiler zelf kan men het beste uit laten voeren door een deskundig bedrijf. De hoge aankoopprijs van een zonneboiler en uiteraard ook de rekening zelf zullen ervoor zorgen dat het 20 jaar gaat duren voordat men het geïnvesteerde bedrag terug heeft kunnen verdienen. Voor een grote groep mensen is deze termijn veel te lang. Dit is dan ook de meest belangrijke reden waarom de zonneboilers nooit echt populair is geworden bij het grote publiek en werd deze manier van energie opwekken niet al te vaak gebruikt.

Maar nu er een subsidie op zonnepanelen kan worden aangevraagd bij de overheid is het ook wat meer financieel aantrekkelijk gemaakt om deze systemen over de toonbank te laten schuiven. Een woning kan dan een aanzienlijk bedrag terug verdienen op de aankoop van een zonneboiler. Zo wordt het niet alleen gunstig voor de portemonnee maar zeker ook voor het milieu.

samenom banner