Zonnecel accu

Voor kleine elektronische apparaten is het vandaag de dag heel goed mogelijk om zonnecellen te gebruiken voor Het opladen van de accu die nodig is om het apparaat van elektriciteit te kunnen voorzien. Dit is men name handig voor mensen die veel onderweg zijn of op plaatsen verblijven waar men deze accu’s niet met behulp van het openbare lichtnet kunnen opladen.

overstappen banner

Hierbij kan men onder andere denken aan reizigers, kampeerders of mensen die veel in de vrije natuur werkzaam zijn.
Door middel van een klein zonnepaneeltje dat is voorzien van één of enkele zonnecellen kan dan (zon)licht worden gebruikt voor het opwekken van een elektrische spanning. Deze kan dan worden aangewend om bijvoorbeeld een mobiele telefoon of een ander klein toestel op te laden. Men kan een dergelijke oplader eenvoudig bij zich drager omdat deze vaak niet of nauwelijks groter zijn dan de mobiele telefoon zelf is.

Door ontwikkelingen in de zogenaamde dunnelaagtechnologie is het eveneens mogelijk om met een oprolbaar zonnepaneel te werken. Deze zijn in diverse formaten verkrijgbaar en daardoor uitstekend geschikt voor het opladen van een accu van onder meer een laptop of een navigatiesysteem. Deze toepassing kan, met name, voor mensen die veel op de weg zitten een goede manier zijn om hun apparaten van stroom te kunnen voorzien. Men legt immers het uitgerolde zonnepaneel in de zon terwijl men reist en na enige tijd heeft bijvoorbeeld de laptop weer voldoende energie om mee te kunnen werken wanneer men op de plaats van bestemming is gekomen.

samenom banner