Zonnecollectoren prijzen

In Nederland zijn een groot aantal bedrijven die zonnecollectoren en andere zonne-energie installaties leveren. Voor men echter overgaat tot het kopen van een zonnecollector of een complete zonnecollectorinstallatie is het zeker aan te raden om eerst zoveel mogelijk informatie over de verschillende soorten van zonnecollectoren in te winnen. Zo is men het beste in staat om te bepalen welke zonnecollector het beste past in een bepaalde situatie en of een zonnecollector sowieso wel de meest geschikte oplossing is..

overstappen banner

De prijzen van de diverse zonnecollectoren verschillen ook aanzienlijk. Dit hangt echter sterk af van het type zonnecollector en leverancier van het apparaat of de installatie. Het is dus aan te raden om bij diverse bedrijven één of meerdere offertes aan te vragen voordat men overgaat tot de definitieve aankoop van een zonnecollector.

In de regel kan men stellen dat de prijs van een zonnecollector ligt tussen de 2000 en de 4000 euro. Onder bepaalde voorwaarden kan men, als producent van zonne-energie, echter in aanmerking komen voor subsidie. De overheid heeft namelijk een subsidieregeling in het leven geroepen die de productie van duurzame en schone energie zal ondersteunen. Dit wordt de Subsidieregeling Duurzame Energie genoemd en valt onder de verantwoordelijkheid van het ministerie van Economische zaken.

Wanneer men in aanmerking komt voor de subsidie dan zal er voor elke kWh aan elektriciteit die men door middel van zonne-energie produceert een bepaald bedrag worden vergoed. Op deze manier hoopt de overheid dat er steeds meer mensen over zullen stappen op het gebruik van zonne-energie. De investering die men heeft gedaan zal zo immers sneller zijn terugverdiend.

samenom banner