Zonnepaneel accu

Zonnepaneel accuHeeft u weleens gehoord van een zonnepaneel accu? Op plaatsen waar men het zonder elektriciteitsnet moet stellen vormen zonnepanelen met accu een duurzame elektriciteitbron, die zeker op belangrijke ogenblikken uitkomst zou kunnen bieden. Hierbij kan men onder andere denken aan de praatpalen die langs de snelweg staan, maar eveneens aan zonnepanelen met een accu op een camper, een boot of in een vakantiehuisje dat nogal afgelegen is gesitueerd.

overstappen banner

 

Mobiele elektriciteitsvoorziening

Met name als mobiele elektriciteitsvoorziening zijn zonnepanelen met accu voor de meeste consumenten erg praktisch. Elektriciteit die is opgewekt met behulp van zonne-energie is duurzaam aangezien zonlicht nooit op zal zijn. Tevens komen er bij het omzetten van licht naar elektriciteit door het zonnepaneel, geen schadelijke stoffen vrij zoals bijvoorbeeld het broeikasgas CO2 dat de laatste jaren regelmatig in de media wordt genoemd.

 

Milieubelasting

Maar er is echter wel een verschil in milieubelasting tussen de zonnepanelen met accu (de zogenaamde autonome systemen) en de zonnepanelen die aangesloten moeten worden op het openbare lichtnet (de netgekoppelde systemen). Deze netgekoppelde zonnesystemen zijn immers beter voor het milieu. Ze werken namelijk niet alleen efficiënter maar gebruiken bovendien geen accu.
Een zonnepaneel accu bevat namelijk chemische stoffen die, wanneer ze in het milieu terecht komen hier aanzienlijke schade aan zullen richten. Om deze reden zal men voor een systeem dat werkt met accu’s een hoger bedrag aan milieubelasting dienen te betalen.

 

Milievriendelijkheid

Netgekoppelde zonnepanelen zijn niet alleen vriendelijker voor het milieu maar ook aanzienlijk goedkoper. Een systeem dat aan het openbare lichtnet is gekoppeld is dan ook de beste keuze als er een dergelijk netwerk aanwezig is. Bovendien zijn de zonnepanelen die hun energie afstaan aan een accu aanzienlijk duurder in aanschaf dan de exemplaren die aan het lichtnet kunnen worden gekoppeld.

samenom banner