Zonnepanelen boot

Er met een boot op uit gaan levert voor veel mensen een gevoel op van vrijheid en verbonden zijn met de natuur. Maar, net als bij kamperen, heeft men niet altijd de beschikking over warm water en elektriciteit wanneer men niet in een haven heeft aangelegd. Om er toch voor te kunnen zorgen dat men zich kan wassen, warm water kan gebruiken en ook nog beschikt over elektriciteit voor onder andere de koelkast, de televisie, het kooktoestel en tal van andere elektrische apparaten, kan men een zonnepaneel op de boot monteren.

overstappen banner

Door middel van een dergelijk zonnepaneel wordt het zonlicht opgevangen en opgezet in warmte en/of elektriciteit. Deze manier van energie opwekken is niet alleen duurzaam maar ook nog eens erg schoon. Er vindt namelijk geen uitstoot van schadelijke broeikasgassen zoals CO2 plaats. Men spaart hiermee dus het milieu maar ook de eigen portemonnee opdat men geen stroom of warm water hoeft te gebruiken wanneer men in een haven heeft aangelegd/ Hier kan men volstaan met het innemen van een voorraad drinkwater.

Door het plaatsen van een zonnepaneel is men met een boot niet altijd gebonden aan havens om in te overnachten. Met voldoende drinkwater aan boord kan men, dankzij de zonnepanelen, soms wel enkele dagen, in de vrije natuur vertoeven zonder gebrek aan stroom en warm water. Het gebruik van een zonnepaneel maakt het mogelijk om van de vrijheid te genieten maar toch gebruik te kunnen blijven maken van de faciliteiten zoals men die thuis gewend is.

Bij de aanschaf van een zonnepaneel dient men rekening te houden met het verbruik dat men waarschijnlijk zal hebben op de boot. Hierop dient het zonnepaneel dan te worden aangepast. Met te weinig capaciteit loopt men namelijk het risico dat men zonder stroom of warm water komt te zitten.

samenom banner