Zonnepanelen dak

Zonnepanelen dak kent een lange levensduur

Heb jij een perfect Zonnepanelen dak? Met het gebruik van zonne-energie is men verzekerd van een volwaardige en milieuvriendelijke bron van energie. Naast de lange levensduur van een zonnepaneel is deze manier van energie opwekken ook nog muisstil en onderhoudsarm. Na de montage en installatie kan men dus jarenlang genieten van goedkoper en schone stroom.

overstappen banner

 

Zonnepanelen dakZonnepanelen op schuin dak

Op een schuin dak kan men de zonnepanelen bevestigen door allereerst zogenaamde dakhaken onder de dakpannen te bevestigen. Deze haken krullen zich om de dakpannen heen waardoor men hier platte metalen rails op kan vastzetten. De zonnepanelen worden daarna eenvoudig op de rails vastgezet. Het voordeel van een dergelijk bevestigingssysteem is dat er geen kans bestaat op lekkage van het dak.

 

Zonnepanelen dak juiste hoek

Het is belangrijk dat de zonnepanelen een juiste hoek worden gemonteerd. Het beste kan men de panelen in een hoek van zo’n dertig graden afwijkend van de waterpas op het dak bevestigen om een optimaal rendement te kunnen verkrijgen.

 

Zonnepanelen dak op Zuid-oost gericht

Om de meest ideale opbrengst te kunnen behalen is het aan te raden de zonnepanelen in zuidoost tot zuidwestelijke richting op het dak te plaatsen. Zo vangt men gedurende de dag het meeste zonlicht op wat het rendement ten goede zal komen.

 

Zonnepanelen dak minimaal 3 vierkante meter

Een dak heeft ten minste drie vierkante meter vrij oppervlak nodig wanneer men zonnepanelen wil monteren. Monteert men meer dan zes zonnepanelen dan heeft men bovendien een vrije groep in de meterkast. Deze dient overigens voorzien te zijn van een elektriciteitsmeter die ook terug kan draaien in verband met het produceren van meer elektriciteit dan men daadwerkelijk verbruikt. Het overschot kan dan aan de elektriciteitsmaatschappij worden verkocht.

 

Plaatsing door 2 personen

De zonnepanelen kunnen het beste door twee personen worden geplaatst omdat deze niet alleen zwaar maar ook erg fragiel zijn en dus gemakkelijk kunnen beschadigen. Het beste is om de montage en de installatie over te laten aan een erkend installateur.

samenom banner