Zonnepanelen montage

Zonnepanelen montage uitbesteden

De montage van zonnepanelen is niet voor iedereen de meest geschikte klus. De Zonnepanelen montage kan best lastig zijn namelijk. De panelen zijn niet alleen tamelijk zwaar waardoor ze moeilijk door slechts één persoon op het dak te tillen zijn maar ook zijn ze erg kwetsbaar. Wanneer men de zonnepanelen niet goed vast kan houden op het dak dan bestaat de kans dat ze ervan af gaan glijden of tegen een dakpan aan kunnen komen. Indien dit het geval is dan is het in het grootste deel van de gevallen einde verhaal en kan men het opwekken van zonne-energie voorlopig wel even vergeten.

overstappen banner

 

Zonnepanelen montageZonnepanelen montage dient goed te gebeuren

Een goede montage draagt altijd bij aan een optimale opbrengst en een lange levensduur van de zonnepanelen. Indien men niet zeker is dat men deze klus zelf kan en mag uitvoeren dan is het verstandig om hiervoor een erkende installateur in de arm te nemen.

 

Dakhaken aanbrengen

Om de zonnepanelen op een pannendak te kunnen monteren dient men eerst dakhaken onder enkele dakpannen aan te brengen waarop de bevestigingsrails kunnen worden gemonteerd. Op die manier komen de zonnepanelen enkele centimeters boven de pannen te zweven.

 

Plaatsing zonnepanelen

Worden de zonnepanelen op een plat dak geplaatst dan moet men zorgen voor genoeg verzwaring van de constructie. Dit kan men bijvoorbeeld doen door gebruik te maken van stoeptegels. Een erkend installateur weet precies hoe de gewichtsverdeling dient te zijn voor een optimaal resultaat. Zo hebben bijvoorbeeld de buitenste consoles meer ballast nodig dan die in het midden zitten.

 

Zonnepanelen montage 30 graden hoek

In plaats van de zonnepanelen waterpas te plaatsen kan men op een plat dak de panelen het beste onder een hoek van zo’n 30 graden te plaatsen. Hierdoor zal men het rendement van de zonnepanelen optimaal kunnen benutten.

samenom banner