Zonnepanelen offerte

Het aanschaffen, monteren en installeren van zonnepanelen is doorgaans een kostbare aangelegenheid. De meeste mensen gaan dan ook niet even naar een winkel om een systeem aan te schaffen. Hier wordt goed over nagedacht waarbij allerlei zaken aan de orde zullen komen.

overstappen banner

Allereerst zal men moeten bepalen hoeveel zonnepanelen men nodig heeft om aan de elektriciteitsbehoefte te kunnen voldoen en hoeveel men er kan plaatsen op een bepaald dak. Daarna zal men een aantal merken zonnepanelen met elkaar gaan vergelijken om te kunnen achterhalen wat de beste koop zou kunnen zijn.

Men kan, om zelf niet allerlei vergelijkingen te moeten maken, een aantal leveranciers van zonnepanelen benaderen en hen vragen voor een aantal geschikte systemen een offerte op te maken. Een offerte is een formele aanbieding die door de leverancier aan de potentiƫle koper wordt gedaan en die slechts een beperkte tijd geldig zal blijven. Door offertes van verschillende bedrijven onderling te vergelijken kan men er zonder al te veel moeite achterkomen wat het voordeligste aanbod is.

Men dient er echter rekening mee te houden dat sommige bedrijven de installatie niet uit kunnen of willen voeren waardoor men hiervoor extra kosten zal moeten bijtellen. De offertes van deze bedrijven zullen vaak ook wat lager uitvallen dan die van bedrijven waarbij de installatie wel in de prijs van de zonnepanelen is inbegrepen.

Wanneer men, binnen de geldige termijn van de offerte, bij een bepaald bedrijf het systeem wil aanschaffen waarvoor de offerte is aangevraagd dan is de leverancier verplicht zich aan de opgegeven prijs te houden ook al hebben zich ondertussen prijsverhogingen voorgedaan. In veel gevallen zullen zij prijsverlagingen wel verrekenen aan de koper van zonnepanelen waar reeds een offerte voor is uitgebracht.

samenom banner