Zonnepanelen plaatsen

Hoe kan ik Zonnepanelen plaatsen?

Zonnepanelen plaatsen, hoe gaat dat in z’n werk? Afhankelijk van het soort dak worden de zonnepanelen stevig bevestigd dan wel verzwaard met een extra gewicht om te voorkomen dat storm of harde deze kan beschadigen. Meestal wordt er gebruik gemaakt van lichte metalen strips (vaak aluminium) waaraan de zonnepanelen kunnen worden bevestigd.

overstappen banner

 

Zonnepanelen plaatsenZonnepanelen plaatsen op een pannendak

Op een pannendak worden er dakhaken gemonteerd onder de dakpannen waarop vervolgens de bevestigingsrails voor de zonnepanelen kunnen worden bevestigd. Nadat de dakpannen zijn teruggeschoven zullen de dakhaken zich om de pannen gekruld hebben. Dit zorgt ervoor dat het dak waterdicht blijft en niet zal gaan lekken. Na de montage zullen de zonnepanelen enkele centimeters boven de dakpannen gaan zweven. Voor verschillende soorten dakpannen zijn speciale dakhaken in de handel.

 

Zonnepanelen plaatsen op een plat dak

Op een plat dak wordt het systeem los bevestigd maar verzwaard met bijvoorbeeld stoeptegels om ervoor te zorgen dat de zonnepanelen niet beschadigd worden bij harde wind of storm. De plaats waar de zonnepanelen worden gemonteerd op het platte dak bepaald de manier waarop het systeem zal worden verzwaard.

 

Dak met golfplaten

De manier waarop men zonnepanelen monteert op een golfplaten dak is bijna gelijk aan het systeem dat geschikt is voor dakpannen alleen zijn de mastrails hierbij vervangen door u-profielen die voorzien zijn van draadeinden. Bij een dak van bitumen worden u-profielen gebruikt met houtdraadbouten.

 

Vlak aan de gevel

De montage vlak aan een gevel is gelijk aan de manier waarop dit bij een pannendak gebeurt met als enig verschil dat er u-profielen worden gebruikt met houtdraadbouten en pluggen in plaats van mastrails. Op deze wijze kunnen de zonnepanelen vlak aan een gevel bevestigd. Van deze mogelijkheid kan men gebruik maken wanneer men geen geschikt dak heeft waarop zonnepanelen kunnen worden geplaatst.

samenom banner