Zonnepanelen plat dak

Zonnepanelen plat dak toepassen

Zonnepanelen plat dak toepassen? Het gebeurt tegenwoordig steeds vaker! Wanneer men zonne-energie wil gaan opwekken met behulp van zonnepanelen dan kan men (soms is dit wettelijk verplicht zelfs) een installateur in de arm nemen die de montage en installatie op zich neemt maar indien men handig is aangelegd en over de nodige technische kennis en vaardigheden beschikt kan het karwij soms ook zelf worden uitgevoerd.

overstappen banner

 

Zonnepanelen plat dakDak goed schoonmaken

Allereerst dient men het plat dak schoon te maken en dus al het vuil en grind te verwijderen. Hierna kan men een aantal (4 tot 6) stukken granulaat op het plat dak aanbrengen. Hierop komt dan de lichtbak of een frame constructie waarin dan voldoende ballast moet worden gelegd. Men kan hiervoor bijvoorbeeld oude stoep- of grindtegels gebruiken die anders wellicht naar de vuilstort zouden moeten worden afgevoerd.

 

Verzwaring van de constructie

Op het moment dat de lichtbak of de frame constructie voldoende is verzwaard dan kan men het zonnepaneel hierop leggen. Dit wordt dan met de bijgeleverde schroeven en bouten stevig aan de lichtbak of de frame constructie vastgemaakt. De bedrading kan hierna tussen de zonnepanelen worden aangebracht waarbij men ervoor dient te zorgen dat de connectoren goed sluiten. Uit voorzorg dient men deze niet op een plaatst te leggen waar zich een pas kan gaan vormen wanneer het regent.

 

Doorvoer

Er dient nu een doorvoer te worden gemaakt voor de bekabeling door het dak of door een muur. Hier kunnen de kabels dan door worden geleid. Dit zijn er twee per string, namelijk een plus- en een minpool. Deze kabels dienen nu op de omvormer te worden aangesloten. De omvormer kan men inschakelen door de stekker ervan in het stopcontact van het gewone lichtnet te steken.

samenom banner